U Vinkovcima je održana Uvodna konferencija projekta “Nabava autobusa za Polet d.o.o. Vinkovci”. Riječ je o projektu kroz koji je osigurano 14.999.999,96 kuna za nove solo poluniskopodne autobuse, od čega 11.999.999,97 kuna bespovratnih sredstava.

pp

 

Na konferenciji su predstavljeni planovi, ciljevi i očekivani rezultati projekta. Istaknuto je, između ostaloga, kako je nabava novih autobusa od iznimnog značaja za sve putnike u javnom gradskom prijevozu i građane Vinkovaca, kao i za samog prijevoznika.

Sadašnji Poletovi autobusi su prosječne starosti 14 godina. Novih sedam autobusa svakako će povećati kvalitetu i sigurnost uslugei to europskim novcem. Projekt je sufinanciran sredstvima iz Kohezijskog fonda i državnog proračuna. Uz Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, prvi Poletov projekt koji je sufinanciran europskim sredstvima, ostvaren je zahvaljujući i potpori Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Zamjetno je smanjenje broja putnika u javnom prijevozu, pa se očekuje da će novi autobusi koji pružaju udobnost, brzinu i sigurnost promijeniti navike i vratiti Vinkovčane u gradske autobuse. Projekt traje 24 mjeseca, a postupak nabave autobusa je u tijeku.

 pet

 

U Poletu žele osigurati kvalitetnu i u svakom smislu pristupačnu uslugu svim korisnicima. Ovim projektom cilj je potaknuti građane na korištenje javnog prijevoza, povećati mobilnost građana i osigurati održiv javni gradski prijevoz, a uz to i izravno utjecati na smanjenje preopterećenosti prometnica, te utjecati na smanjenje emisije ugljikovog dioksida i negativnog utjecaja stakleničkih plinova na okoliš.

 

izvor:http://vktv.tv/2018/07/13/uvodna-konferencija-projekta-nabava-autobusa-za-polet-d-o-o-vinkovci/


 

Dana 21.svibnja 2018. godine u Vinkovcima, potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu 7 novih autobusa, kojem su prisustvovali Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac, Tomislav Petric ravnatelj SAFU-a, Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić te ispred tvrtke Polet d.o.o., direktor Mijat Kurtušić. 
 viber image1
 

Ugovor su potpisali Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, Tomislav Petric ravnatelj SAFU-a te direktor Polet d.o.o., Mijat Kurtušić.

Direktor Polet d.o.o., Mijat Kurtušić, izjavio je kako je cilj nabave 7 novih autobusa za javno gradsko poduzeće Polet d.o.o., rješavanje ključnog problema zastarjelog i nedostatnog voznog parka, ali i podizanje i unaprjeđenje kvalitete javnog prijevoza za stanovnike Grada Vinkovaca te smanjenje negativnog utjecaja na okoliš primjenom visokih EURO 6 normi motora novih vozila.

 viber image3

Iz drugih medija:

 

 

 

Facebook page Pišite nam POLET D.O.O.